En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Passeig de Platja d'Aro amb diversos vianants aquest dissabte. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Malestar entre els batlles de la Costa Brava, des de que aquest divendres a la tarda van notar que els veïns de segones residències no feien cas al confinament que demanaven les autoritats.

Un fet que ha provocat que els supermercats estiguin "inundats" de persones que volen omplir la nevera de casa seva, i això afecti directament als ciutadans que durant tot l'any viuen en aquestes poblacions.

Un dels alcaldes que més ha carregat és el de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, que no entén perquè aquests veïns no han respectat les indicacions de les autoritats sanitàries.

"Nosaltres entenem que som un poble turístic, i ho volem seguir essent, però hem d'entendre que no són dies per estar de lleure en el municipi", assenyala. El batlle també ha destacat que "la contenció es fa més difícil" si de cop t'arriba una quantitat important de gent.

Jiménez assegura que si es va pels carrers de Platja d'Aro "sembla que estiguem en el marc d'un cap de setmana de primavera" i ha apel·lat a la responsabilitat de cadascú. "Cal ser solidaris i entendre que aquesta situació és delicada", ha assenyalat. També ha demanat que "tots els veïns segueixin les indicacions de confinament" ara que han arribat a la població.

Amb tot, en el municipi costaner els ciutadans respecten el confinament i no es mouen de casa seva o de la segona residència. Això ha fet que a primera hora d'aquest dissabte hi hagués més gent als carrers, en bona part per anar a comprar als supermercats, però després s'han buidat.

A banda de Platja d'Aro també hi ha hagut un augment important de la població a la majoria de municipis de la costa del Baix Empordà, i també algunes zones interiors. En concret, destaquen llocs com Begur, Calella de Palafrugell, Sant Antoni de Calonge o Palamós que han rebut bona part dels veïns que tenen segones residències i que, majoritàriament, venen de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, ha lamentat la situació que viuen alguns pobles i ha recordat que es tracta d'una "qüestió de civisme". "Hauria de ser una qüestió personal i que ens afecta a tots. Només podem demanar que respectin al màxim en pro de la convivència", ha assenyalat.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS