Llagostera Ràdio on-line

L'església de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Bisbat de Girona recomana a persones grans, malaltes o de grups de risc que segueixin la missa a distància.

En un comunicat, la diòcesi remarca que l'objectiu és evitar la propagació del coronavirus i, seguint les recomanacions de les autoritats civils i sanitàries, demanen a aquestes persones que "s'abstinguin d'acudir a la celebració de les misses, tant dominicals com diàries".

Durant aquest període "inusual i extraordinari", el Bisbat recull una relació de televisions, ràdios i webs que retransmeten alguna missa i que els fidels poden fer servir.

Entre les opcions que el Bisbat dona als feligresos hi ha la retransmissió de la missa conventual des de l'Abadia de Montserrat que s'emet els diumenge a les 11 per Banyoles Televisió, Canal 10 Empordà, Olot Televisió, Televisió Costa Brava i Televisió de Girona. També es pot seguir a través de les respectives pàgines web.

Els diumenges a les 10.30, La 2 emet la missa de TVE-Catalunya, que també es pot seguir a través del web.

Per ràdio, la missa des del santuari del Tura d'Olot es pot seguir els diumenges a les 8 per Ràdio Olot (98.1 FM). A les 11, la missa conventual des de l'Abadia de Montserrat s'emet també per Ràdio Estel (103.4 FM i www.radioestel.cat) i Montserrat Ràdio (www.montserratradio.cat).

A les set de la tarda, la missa des de la Catedral de Barcelona es pot seguir per Ràdio Estel (103.4 FM i www.radioestel.cat). Aquesta ràdio també ofereix altres serveis religiosos, en aquest cas diaris: Rosari, a les 7; el res de Laudes (7.30) i Vespres (18.45) des de Montserrat; i de Completes (23) des de Santa Maria de Solius.

De dilluns a divendres també es pot seguir el cant de La Salve de l'Escolania de Montserrat a la una (amb l'excepció del període comprès del 13 al 27 de març, en què l'Escolania estarà tancada seguint les instruccions del Departament d'Educació). I finalment, la lectura i el comentari de l'Evangeli del dia a la mitjanit, a les 7.25 i a les 18.40.

D'altra banda, pel que fa als serveis funeraris es limita l’atenció al públic a la tramitació de defuncions, recollida de cendres i partides literals i sempre amb un únic interlocutor. també es limita la vetlla de difunts als familiars directes i fins un aforament màxim de 5 persones alhora, la resta de familiars s’hauran d’alternar per no superar aquest límit.

Pel que fa a l’assistència a les cerimònies exclusivament als familiars directes i sempre sense superar 1/3 de l’aforament del local. Els acompanyants que excedeixin aquets límits hauran de romandre a l’exterior de les instal·lacions de la funerària; per facilitar el compliment d’aquetes restriccions les portes del tanatori romandran tancades.

Les celebracions religioses es limitaran a la presència del difunt dintre el cotxe fúnebre a l’exterior de la parròquia on el mossèn el rebrà i oficiarà les pregaries exequials que hagi acordat amb la família. El servei serà atès per un únic empleat de la funerària que en cap cas es traurà el difunt del vehicle.

Si el difunt s’ha d’inhumar es pot proposar fer un respons al mateix cementiri.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS