En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat aquest dilluns una nova resolució amb noves mesures per al transport públic ferroviari i per carretera urbà i interurbà de tot Catalunya.

La reducció serà d'entre el 33% i el 67% de l'oferta en dies feiner.

La mesura, que entrarà en vigor aquest dimarts, s'ha pres després de la primera jornada laboral en estat d'alarma per prevenir el contagi del coronavirus i en constatar que aquest matí a primera hora s'han produït aglomeracions puntuals al metro, tot i que el reial decret aprovat aquest cap de setmana restringia la mobilitat i les crides de la Generalitat a confinar-se. El descens de la demanda avui ha estat d'entre el 75% i el 90% en els diferents transports.

Segons la Generalitat, aquesta forquilla de reducció es concretarà atenent a les necessitats de cada operador i en especial a la demanda en hora punta. En el moment de més demanda, els servei es podrà reforçar amb l'objectiu que l'ocupació sigui de només un terç de al capacitat màxima. De fet, la resolució dicta que els operadors han de vetllar perquè sigui així amb l'objectiu de mantenir la distància mínima entre passatgers fixada per les autoritats sanitàries.

Per contra, en el cas dels serveis nocturns en vies urbanes i interurbanes, inclosos els de l'AMB, podran oferir uns serveis diferents als diürns i excepcionalment suprimir-ne algun en cas que la demanda sigui nul·la i hi hagi alternatives de desplaçament.

Un altre dels aspectes que inclou la resolució és la inclusió d'un missatge en els bitllets venuts per Internet que desconselli viatjar i que només sigui en casos inajornables. Pel que fa les empreses de transport discrecional que traslladen treballadors als seus centres de treball han de vetllar perquè es respectin les distàncies entre els passatgers.

El reial decret del govern espanyol preveu que cada comunitat i ens local pugui fixar els percentatges de reducció dels serveis de transport públic de la seva titularitat. La Generalitat també assenyala que la reducció ha d'anar d'acord a les necessitats de mobilitat i a l'evolució de la situació sanitària i garantint que els ciutadans puguin accedir als seus llocs de treball o als serveis bàsics.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS