En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els ciutadans es podran descarregar l'app al dispositiu mòbil i, després de registrar-se, podran informar sobre el seu estat de salut sense haver de sortir de casa i mantenint el confinament.

L'app s'anomena 'StopCovid19Cat' i està disponible per descarregar als store d'iOS i Android.

Les persones que presentin algun símptoma específic de covid-19: febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general..., respondran un test i l'eina els proporcionarà informació que puguin necessitar.

Les dades que bolcaran a l'aplicació estaran encriptades i permetran "elaborar un perfil de pacient segons la seva simptomatologia", ha destacat Romà. Els usuaris hauran d'indicar el número del carnet del CatSalut per relacionar totes les dades amb la informació prèvia com a pacients; per exemple, amb possibles patologies prèvies o si estan embarassades o en procés de postpart.

El sistema de salut rebrà aquesta informació i, en el cas de les persones que es trobin en estat lleu però en situació de risc, i en el de les persones en estat greu, s'activaran diferents dispositius sanitaris, com el Sistema d'Emergències Mèdiques o l'atenció primària, per poder atendre els pacients de forma adequada, indiquen des del Departament de Salut.

La consellera de Salut, Alba Vergés, confia que l'aplicació permetrà "fer una bona gestió" de l'estat de salut de cada persona i donarà una informació "cabdal" a nivell poblacional sobre el comportament del virus per poder prendre les "millors decisions d'intervenció".

Aquesta app, que estarà disponible en breu per a totes les plataformes, ha estat desenvolupada amb la col·laboració entre TIC Salut, empresa pública promotora de la transformació digital en l'àmbit de la salut; la Direcció de sistemes del CatSalut; l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i moltes empreses que durant aquests dies han estat treballant amb el Departament de Salut en diferents projectes fins a tirar endavant aquesta eina, que s'ha presentat aquest dimecres en una roda de premsa que s'ha seguit de forma telemàtica.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS