En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha alertat d'un augment del cibercrim a causa de la situació d'excepcionalitat provocada pel coronavirus.

A Catalunya ja s'han detectat dues campanyes que intenten explotar les preocupacions sobre el brot per aconseguir dades confidencials i privades.

Aprofiten l'increment del teletreball i de l'ús d'internet a causa del confinament.

En un dels casos, es falsifica el domini de l'Organització Mundial de la Salut. Un correu electrònic ofereix una actualització sobre el coronavirus i conté un arxiu adjunt comprimit que acaba descarregant un programari maliciós que roba informació i descarrega altres programes.

Una segona campanya envia correus també sobre el coronavirus i adjunta un arxiu en PDF que pot executar i descarregar un troià que crea una porta del darrere en els sistemes de Windows per robar informació confidencial de les víctimes.

Davant d'aquesta situació, l'agència demana desconfiar del que arriba i informar-se només a través de canals de confiança, tant d'organismes governamentals oficials com de mitjans periodístics o d'especialistes coneguts.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS