En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un voluntari repartint bosses de patates xips en lots al centre de distribució d'aliments de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Càritas Diocesana de Girona alerta que estan en una situació "crítica" i reclamen suport a les administracions.

En concret per disposar de material de protecció per a tècnics i voluntaris que fan possible el repartiment d'aliments bàsics i productes d'higiene a famílies en situació de vulnerabilitat.

Calculen que en les dues setmanes de confinament repartiran aliments a més de 10.000 persones a la demarcació, una xifra habitual i que l'emergència sanitària no ha alterat perquè els seus usuaris no han deixat d'acudir a les cites d'entrega.

Per poder mantenir oberts la trentena de serveis d'entrega a la demarcació de Girona, necessiten més personal per fer els paquets i els enviaments i suport en la neteja i desinfecció dels locals.

Des de l'activació de la situació d'alarma, afirmen que s'han reforçat equips amb tècnics i voluntaris que "treballen gairebé sense descans per poder cobrir aquesta situació d'excepcionalitat". A més a més, no poden comptar amb els voluntaris majors de 65 anys perquè són un col·lectiu de risc.

En alguns casos, Càritas ha comptat amb el suport dels cossos policials per tal d’evitar aglomeracions. En algunes poblacions, com Santa Coloma de Farners, els equips preparen els lots i la brigada municipal s’encarrega del repartiment a domicili. A Malgrat de Mar és un treballador de l’empresa d’inserció Ecosol de Càritas, contractat per l’ajuntament, qui s'encarrega de fer el repartiment a domicili. Diuen, però, que aquestes situacions són puntuals i per això reclama una implicació "ferma" de les administracions. "En un estat d’alarma com l’actual, afirmen els seus responsables, cal comptar amb solucions i suport excepcionals", assenyalen en un comunicat.

Reclamen que se'ls doni suport amb la neteja i desinfecció de tots els locals i altres feines com la descàrrega de productes i el repartiment a domicili on sigui possible que es podria reforçar amb les brigades municipals.

També demanen equips de protecció (mascaretes i guants) per a tots els equips, bosses i material per preparar els lots d'entrega i que s'habilitin nous espais per fer l'atenció.

Un altre tema urgent, segons l'entitat, és que l'administració activi les targetes anunciades per a beques menjador de forma immediata. Demanen sobretot que es garanteixi no només l'import de la beca sinó una "adequada alimentació" per evitar desplaçaments als serveis d'aliments i que durant el període d'excepcionalitat arribin a "totes les persones vulnerables i no només a famílies amb menors beneficiaris de beques menjador".

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS