Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de la Generalitat, a través de la conselleria de Polítiques Digitals, ha acordat amb les grans operadores de telefonia ampliar els plans de dades.

Un acord per fer front a l'augment de demanda experimentat arran del confinament decretat pel coronavirus.

Les companyies s'han compromès a ampliar, sense cost, els plans de dades als seus abonats amb l'objectiu de no deixar-los sense internet "durant aquesta situació d'excepcionalitat".

Així mateix, el departament ha ampliat la capacitat de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat perquè els operadors locals puguin garantir a la ciutadania un "ample de banda" que suporti l'augment de la demanda, en algunes zones de Catalunya superior al 300%.

A més, s'ha definit un protocol amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya per habilitar operaris que puguin accedir a la zona confinada de l'Anoia en cas d'incidències en el servei de telecomunicacions.

En referència a la prohibició de canviar de companyia operadora de números de telefonia fixa i mòbil mentre duri l'Estat d'Alarma, el conseller Jordi Puigneró ha anunciat l'activació de mesures en l'àmbit polític i comunitari per revertir una mesura que "limita de manera injustificada la competència i pot vulnerar drets digitals".