La patronal gironina FOEG ha destacat que tant el comerç com el turisme són "un gran motor econòmic a la demarcació" del qual en "depenen molts altres sectors".
A més, ha recordat que hi ha més de 60.000 autònoms a la demarcació que aquests dies veuen afectada la seva activitat econòmica arran del decret de l'estat d'alarma.
Per això aposten per suspendre les quotes d'autònoms i també les seves cotitzacions mentre durin les restriccions. D'altra banda, els empresaris han demanat ajudes a tots els negocis que no tenen prohibida la seva activitat, però a la pràctica no la poden desenvolupar.
Es tracta d'empreses de construcció, instal·ladors i altres derivats que veuen impossible tirar endavant la seva feina per les restriccions actuals. Per això demanen mesures "concretes i urgents" per aquests negocis que els garanteixin mantenir la persiana amunt durant la crisi provocada pel coronavirus.
Les mesures aprovades pel Govern són positives, però insuficients perquè deixen fora a més de 600.000 autònoms i pimes dels sectors del comerç, l’hostaleria i la restauració. Aquests sectors requereixen mesures extraordinàries i temporals per “alleujar” les conseqüències econòmiques de la crisi derivada per la pandèmia del covid-19.
En aquest sentit, Foment planteja mesures urgents que es recullen de les organitzacions que representen als autònoms –ATA Catalunya- i el sector del Comerç. El sector del comerç minorista és estratègic i de vital importància ja que representa el 16% del VAB de Catalunya amb 500.000 llocs de treball i més de 100.000 establiments.