En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un agent dels Mossos d'Esquadra al costat d'un vehicle a l'AP-7. / Foto: Roger Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat que aquest desplegament implicarà 852 efectius, entre policia de trànsit, ARRO i Seguretat Ciutadana.

Estaran distribuïts en 40 punts de control durant els tres dies. En total s'han previst cinc fases, per tant uns 200 controls.

Es col·locaran en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències.

Les sancions es posaran en virtut de la Llei de seguretat ciutadana, que preveu entre 100 i 600 euros per a les lleus, entre 600 i 30.000 per a les greus, i més de 30.000 per a les molt greus. "Voldríem demanar la màxima col·laboració ciutadana possible i apel·lar a criteris de responsabilitat i solidaritat", ha dit Molinero.

El confinament afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana, recorden els Mossos d'Esquadra. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el decret i també les que vagin amb més d'una persona al vehicle.

Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer també estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

Una de les sancions que han imposat aquest matí els Mossos ha estat a un veí de Manresa que tornava en cotxe de Barcelona perquè, segons ell mateix ha manifestat, havia anat a comprar un gat. El conductor ha estat aturat al control que realitza la policia al peatge de la C-16, al Bages.

Entre les 11 i les 12 del migdia, el cos policia ha aturat els turismes que es desplaçaven per la C-16 en sentit Berguedà. A banda d'ell, s'ha sancionat i obligat a fer mitja volta també a dues famílies que volien traslladar-se de València a França.

En general, els conductors s'han mostrat comprensius quan els policies els aturaven.

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS