En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de la Informació de Catalunya (CAC) recomana extremar la cura amb la desinformació al voltant del coronavirus i aconsella pactar límits a l’ús de pantalles a les famílies durant el confinament.

L'ens publica aquest divendres dos decàlegs, un sobre hàbits informatius, que recomana confiar només en les informacions oficials, informar-se a través de mitjans reconeguts, contrastar les notícies i no compartir informació ni àudios no verificats.

L'altre, referit a l'ús de pantalles, aposta per acordar uns horaris de connexió, acompanyar els infants i joves en l’experiència digital, habilitar espais de desconnexió, evitar compartir dades de menors i utilitzar eines d’educació a distància.

El president del CAC, Roger Loppacher, recorda “la necessitat de confiar només en les informacions oficials, d’informar-se a través de mitjans reconeguts, de contrastar les notícies i de no compartir informació ni àudios no verificats”.

En el cas concret de les xarxes socials, el CAC proposa als ciutadans que abans d'amplificar qualsevol informació es facin una sèrie de preguntes com ara el mitjà de procedència de la notícia, si ha aparegut també en altres mitjans, la data de la notícia o l'origen de determinats arxius que circulen, per exemple els d'àudio.

Pel que fa a l’ús de les pantalles, el CAC recomana acordar uns horaris de connexió, acompanyar els infants i joves en l’experiència digital, habilitar espais de desconnexió, evitar compartir dades de menors i utilitzar eines d’educació a distància.

I més enllà d'aquests advertiments, l'ens posa a disposició dels ciutadans un 'test' per valorar l’ús que es fa d’Internet en família, i per donar consells de seguretat i civisme digital als vostres fills i filles. També s'ofereix el recurs de la guia 'Protecció dels menors en el món digital', editada pel mateix CAC.

Vota el número 1

Pel 2 octubre

COL·LABORADORS