En directe: La dansa catalana

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha rebut més de 2.500 sol·licituds en menys de dos dies per demanar l'ajut de fins a 2.000 euros pels autònoms obligats a tancar pel decret d'estat d'alarma i amb caiguda dràstica dels ingressos.

Així ho ha confirmat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una roda de premsa aquest dimarts. El període de sol·licitud des que es va obrir aquest dilluns.

El Homrani ha recordat que l'ajuda està enfocada als treballadors per compte propi "més vulnerables" que han hagut de tancar els seus negocis. La convocatòria està dotada amb 7,5 milions d'euros i preveu arribar a 4.500 autònoms.

En la compareixença, el conseller ha admès que la prestació de la Generalitat "exclou part" dels 549.000 autònoms catalans.

Amb tot, assegura que aquests poden demanar línies de finançament que ha posat en marxa el Departament d'Economia a través de l'Institut Català de Finances i Avalis o acollir-se a les ajudes estatals, que inclouen una prestació extraordinària pels treballadors per compte propi obligats a abaixar la persiana i amb una caiguda de la facturació del 75%.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS