En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha aprovat una nova prestació econòmica d'emergència per a l'acolliment d'infants que estan separats del nucli familiar a causa dels tractaments o les mesures d'aïllament pel coronavirus dels seus progenitors.

L'import de la prestació serà de 326 euros per als infants de 0 a 9 anys i de 362€ per als infants i adolescents de 10 a 12 anys, tot i que aquestes quantitats es poden ampliar per raó de discapacitat de menor, pel nombre de menors acollits o per altres circumstàncies que requereixin una dedicació especial.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que actualment hi ha vuit infants separats del seu nucli familiar a causa de la covid-19.

La prestació cobrirà les despeses de manteniment dels menors de 6 anys en situació d'atenció immediata o guarda administrativa protectora que tinguin assignada una família d'acollida.

Tanmateix, el decret preveu que, quan les circumstàncies ho requereixin, els infants d'entre 6 i 12 anys que estiguin en la mateixa situació també se'n puguin beneficiar.

El Homrani ha explicat que actualment hi ha 8 infants separats del seu nucli familiar. En primer terme, ha explicat, es mira la situació de la seva xarxa familiar. Si no poden donar resposta a la situació, aquests nens poden ser acollits en un alberg a Cabrera de Mar, al Maresme, o en una família.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS