En directe: La dansa catalana

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Diversos arxius de l'àmbit català estan recollint documents, sobretot en forma de fotografia, però també cartells, dibuixos, vídeos i memòria escrita de l'impacte social del coronavirus.

En un comunicat, l'Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (AACGD) ha explicat que, des de l’any 2017, ha promogut i incentivat la documentació proactiva de la futura memòria pública mitjançant un marc teòric i metodològic que s'ha agrupat sota el hashtag #ArxivemelMoment.

Segons l'AACGD els testimonis de la vivència no només es troben en els documents que s'enviïn als arxius sinó també en el que s'expressa a les xarxes socials. Per això, s'ha creat el hashtag #ArxivemLaCovid19.

Participen en aquesta iniciativa l'Arxiu Municipal de Salt, l'Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar, el Servei d'Arxiu i Gestió Documental de Lloret de Mar, l'Arxiu de Cambrils, l’Arxiu Comarcal del Garraf, l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, l’Arxiu Municipal del Prat de Llobregat, l’Arxiu Municipal de Castellbisbal, l’Arxiu Municipal de Mataró entre d’altres.

Aquesta setmana també s'hi han incorporat a la iniciativa l’Arxiu Municipal de Reus i durant els propers dies ho aniran fent altres institucions com l'Arxiu Municipal de Sant Andreu de la Barca o l’Arxiu de Sant Cugat.

Aquesta iniciativa, ha explicat l'associació, no és únicament local, sinó que arxius d'arreu del món també estan fent una crida a la societat a participar-hi i a arxivar la memòria d’aquests dies. Han citat l'Arxiu de la Imatge i So de Menorca, el Archivo de Leganés, la Diputació d’Alacant, la Universitat de Wisconsin Milwaukee, la Indiana University Bloomington i l'International Internet Preservation Consortium, entre d'altres.

Com han explicat al comunicat, l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya té com a objectiu principal enfortir i potenciar la figura de l’arxiver – gestor de documents.

També té com a missió defensar els interessos legítims, tant individuals com col·lectius, d’aquests professionals, així com la de impulsar i desenvolupar la professió mitjançant accions de promoció i de formació a través de cursos específics, jornades i congressos.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS