En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Professionals sanitaris als centres dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Foto: SSIBE

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

33 persones han mort per coronavirus a les comarques gironines en 24 hores. Segons les dades de Salut.

Aquest dimecres és el dia que la covid-19 ha provocat més víctimes mortals a la demarcació des de l'arribada de la pandèmia. El segon pic de defuncions va tenir lloc l'1 d'abril, quan van morir 23 pacients.

La defunció de 33 malalts situa la xifra total de morts en 232.

Salut confirma que aquest dimecres s'han diagnosticat 97 casos nous de covid-19 (24 més que dimarts) i el global de contagiats ja frega els 2.000. En concret, han confirmat la malaltia en 1.941 persones. Actualment hi ha hospitalitzats 625 pacients, dels quals 91 estan en estat greu (un més que ahir).

Tot i que hi ha hagut un alentiment en el nombre de casos detectats des del 31 de març i fins al 5 d'abril superaven diàriament el centenar (arribant al pic de 192 l'1 d'abril), aquest dimecres Salut ha confirmat 97 positius de covid-19.

A més, dels pacients ingressats, n'hi ha 91 en estat greu. Analitzant les dades, en els darrers deu dies sempre hi ha hagut una xifra semblant de pacients greus i han oscil·lat entre els 90 i els 106.

Des de l'arribada de la pandèmia, aquest dimecres és el pitjor dia que viu la regió sanitària en relació a les víctimes mortals. Han mort 33 persones, deu més que el segon dia de més defuncions (l'1 d'abril).

Per contra, s'ha reduït en dos el nombre de professionals sanitaris afectats (de 544 a 542). Una dada esperançadora que continua augmentant és el nombre d'altes. Se n'han donat 47 més. Això vol dir que actualment 598 persones ja estiguin fora dels diferents hospitals perquè, o bé han superat la malaltia, o poden seguir curant-se des de casa.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS