En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest divendres al matí han arribat a la Regió Sanitària de Girona un total de 6.260 tests ràpids per fer proves serològiques de la covid-19, que s’enviaran a les àrees bàsiques de salut del territori.

S'han de poder començar a utilitzar-los tan aviat com sigui possible.

Aquests tests corresponen a la primera tramesa del Departament de Salut, ja que properament es preveu que n'arribin més. En total, a comarques gironines se'n repartiran 18.700.

La realització dels tests anirà a càrrec dels professionals de l’atenció primària, que els destinaran per fer proves als usuaris de les residències geriàtriques que presentin simptomatologia respiratòria compatible amb la covid-19.

"Els resultats de les proves permetran organitzar internament els centres residencials per tal de separar els pacients positius dels negatius i prendre les decisions oportunes per evitar el contagi de casos", informa el Departament.

Els casos positius s'aïllaran de manera automàtica, bé sigui dins la mateixa residència o bé derivant els pacients a algun altre centre reservat per a positius (en cas que a la mateixa residència hi hagi dificultats per dur a terme els aïllaments necessaris). Els casos que surtin negatius, seran reconfirmats per una prova de PCR.

Aquests testos ràpids també es faran servir entre la població reclusa del Centre Penitenciari Puig de les Basses que presentin simptomatologia compatible amb la covid-19, i al centre de menors de Girona.

En els testos serològics, els resultats de la prova s’obtenen en només vint minuts i són més fiables en estadis més avançats de la malaltia. Aquests testos es poden fer a peu de llit del pacient i són senzills de fer.