En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels vehicles cedits per concessionaris de Fornells de la Selva. / Foto: ICS i IAS

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha rebut del clúster de concessionaris de Fornells de la Selva la donació de 9 vehicles de cortesia que destinarà a l'atenció domiciliària i visites a residències.

Els utilitzaran tant per part dels equips de l'atenció primària com de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions.

La col·laboració s'allargarà durant tot el mes d’abril i amb opció a renovació si fes falta.

L'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona també ha rebut 20 vehicles d'una empresa destinats a cobrir les necessitats de mobilitat del personal sanitari d'atenció primària a l'hora de fer seguiment domiciliari dels pacients durant l'emergència sanitària provocada per la covid-19. Aquesta contribució, que s'allargarà durant la pandèmia, suposa un ajut a l'organització dels centres i els professionals que fan front a aquesta crisi sanitària.

L'IAS gestiona tres equips d'atenció primària: Anglès, Cassà de la Selva i Breda-Hostalric. Fan una mitjana d'entre deu i 30 visites a domicili al dia, en funció de la dimensió de l'àrea bàsica de salut.

L'atenció a domicili es fa sobretot a pacients amb Covid-19 que necessiten de certes cures, però també a usuaris, amb patologia crònica principalment, que a causa del confinament no es poden desplaçar al CAP com ho farien habitualment.

Per la seva banda, els 20 vehicles als centres de l'ICS a Girona s'han distribuït en els següents equips d'atenció primària: dos per als equips d'atenció primària de Montilivi i Can Gibert del Pla de Girona, també a Olot, Banyoles, Roses i Canet de Mar i un per a Blanes, Pineda de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Sils, Tordera i Santa Clara i Taialà de Girona. Els vehicles es destinaran a fer atenció domiciliària i als centres residencials.

En el cas de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, els vehicles s'han destinat a reforçar l'activitat d'hospitalització domiciliària, dotat d'un segon equip al Gironès i Pla de l'Estany. Aquests equips atenen a les persones amb problemes greus de salut mental que tenen un risc important de descompensació, amb l'objectiu d'evitar l'ingrés hospitalari. Durant el confinament el dispositiu ha doblat la seva activitat, amb 160 visites a domicili al mes.

D'altra banda, un dels vehicles cedits pels concessionaris anirà destinat a l'equip d'intervenció precoç de la psicosi a la Selva marítima, amb una activitat de 80 desplaçaments a domicili al mes.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS