En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Lex Ànima, l'Associació per a l'Ètica i el Progrés en el Tracte als animals, denuncia que en els últims dies han aparegut com a mínim 6 gats morts a Albanyà, a l'Alt Empordà.

L'entitat, vinculada al Col·legi de l'Advocacia de Girona, explica que en un xat de WhatsApp, el mateix ajuntament va informar dels fets als veïns.

Els va dir que els animals presentaven "símptomes d'enverinament" i va recordar que "mai aquesta ha de ser la via per solucionar qualsevol conflicte".

Tots els gats que s'han trobat morts pertanyen a una mateixa colònia felina, controlada pel mateix consistori d'Albanyà. Segons precisa Lex Ànima, a dos dels sis animals se'ls va trobar quan ja estaven agonitzant, i no es descarta que hi pugui haver més gats que hagin mort.

L'entitat subratlla, a més, que aquesta "matança" ha passat en ple estat d'alarma per la covid-19. "De manera que l'autor s'hauria saltat el confinament per sortir al carrer i anar a posar verí als gats," diuen des de Lex Ànima.

L'associació recorda que enverinar els animals incompleix el Decret Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, i que es tracta d'un delicte que el Codi Penal castiga amb penes de fins a 1 any de presó.

Per això, Lex Ànima ha presentat una instància a l'Ajuntament d'Albanyà i requeriments tant als Agents Rurals com al Seprona perquè investiguin l'enverinament de gats al municipi.

L'associació també avança que, si es descobreix el culpable i s'arriba als jutjats, estudiarà personar-se com a acusació particular.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS