En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque. / Foto: Roger Pi de Cabanyes (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha avisat que "abans de l'any que ve" no veu que sigui "possible tenir una vacuna segura, que es pugui donar a la gent i en la que pugui confiar un sistema sanitari".

Duque ha explicat que el procés per desenvolupar una vacuna pot trigar fins a cinc anys però que, en el cas del coronavirus, s'accelerarà perquè sigui més ràpid.

En aquest sentit, la investigació a l'Estat espanyol avança i un dels projectes de vacuna que s'hi desenvolupen té "desenvolupaments ja molt avançats".

Segons Duque, aquest projecte ja és candidat a vacuna o si no ho serà "la setmana que ve". El ministre de Ciència ha remarcat que això no vol dir que es pugui tenir ja un producte final sinó un producte que es començarà a provar.

"No encerta un a la primera" dins les proves que es fan, ha dit Duque. Ha afirmat que Espanya podria tenir diversos candidats a vacuna.

El ministre de Ciència ha dit que pel que fa als medicaments, el procés per desenvolupar-ne un d'específic per al coronavirus tampoc serà immediat però ha confiat en els assajos clínics amb medicaments que servien per a altres malalties.

A l'Estat espanyol s'estan fent una trentena d'assajos clínics d'aquest tipus i se'n faran més. Duque ha esperat que cada cop es tindrà un "avenç millor sobre quina de les medecines existents té un efecte més positiu" contra la covid-19.