En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Desenes de persones al carrer al Vendrell per escoltar una pregària prèvia a la celebració del ramadà.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General d'Afers Religiosos, ha fet arribat a les comunitats religioses un document de recomanacions davant les celebracions previstes a la primavera.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha contactat amb els representants de les diferents comunitats religioses de Catalunya per explicar el contingut.

Entre d'altres, es recomana evitar activitats als centres de culte, reunions de caràcter religiós i la cessió d'espais per a actes religiosos, tot i que es programin més enllà del 26 d'abril.

El document també planteja que les entitats religioses ofereixin mitjans o propostes per a un seguiment privat o a distància de les festivitats o celebracions.

Es recorda que la situació de pandèmia seguirà exigint mesures excepcionals de prevenció de contagi "al llarg d'aquest mes i de força més temps" i que la fi del desconfinament "serà esglaonada". En tot, cas planteja que les concentracions d'un nombre elevat i indiscriminat de persones "hauran d'estar restringides força més temps".

Al text, Justícia reconeix que renunciar a les concentracions de persones en aquestes celebracions sol ser una decisió "dolorosa" però afegeix que "l'amor a la vida que agermana totes les confessions i creences exigeix aquest sacrifici".

A més, planteja que actuant d'aquesta manera s'és solidari amb tos els que "arrisquen la seva vida per al salut dels altres i de la col·lectivitat" i també amb altres àmbits com la cultura o l'esport, que estan renunciant a les seves activitats, posant com a exemple Sant Jordi.

El Govern ha recordat també que el decret del govern espanyol respecte les celebracions religioses prohibeix les vetlles, restringeix l'assistència a enterraments i ajorna les cerimònies fúnebres "però en canvi no prohibeix la resta de cerimònies religioses, però no admet el desplaçament per anar-hi".

En tot cas, l'article del 14 de març del Butlletí Oficial de l'Estat parla d'evitar aglomeracions i mantenir una distància de seguretat d'almenys un metre.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha advertit aquest dilluns que l'ordre de confinament és per a tothom igual, "independentment de la religió" que professi.

Buch ho ha dit després que desenes de persones s'apleguessin el passat divendres al carrer al Vendrell per escoltar una pregària prèvia a la celebració del ramadà. El conseller ha dit no tenir coneixement d'un vídeo que es va publicar aquest cap de setmana per les xarxes socials, però ha remarcat que les "actuacions" seran les mateixes per a tothom, vagin "a un centre, un oratori o una església".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS