Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Joventut i Adolescents.cat han obert un consultori psicològic en línia específic sobre les preocupacions i dubtes del confinament.

Aquesta eina permet als joves publicar les seves consultes de manera anònima i ser atesos de manera ràpida i professional per part d'una psicòloga.

Aquest consultori se suma als tres ja actius al web d'Adolescents.cat i dividits en tres temàtiques: psicologia, sexualitat i alimentació i imatge corporal. Des de l'inici de l'estat d'alarma, han rebut més de 400 consultes, el 70% vinculades amb les relacions sentimentas a distància i l'ansietat.

A banda d'aquestes problemàtiques, als joves també els costa gestionar al convivència amb els seus pares i conciliar el son.

El 70% des adolescents dedica un mínim de quatre hores diàries al mòbil durant el confinament, segons una enquesta elaborada per Adolescents.cat entre més de 10.000 joves durant la quarta setmana de confinament. Només un 1,7% afirma fer un ús de menys d'una hora.

D'altra banda, gairebé un 47% de joves assegura estar bé o molt bé tot i el confinament, mentre que un 42% admet un estat d'ànim regular i poc més d'un 10% reconeix estar malament o molt malament.

L'enquesta revela que la majoria dedica les estones lliures a les pantalles: un 40% mira sèries o pel·lícules, mentre que només un 4,1% llegeix. D'altra banda, quasi un 70% fa esport un mínim de 2-3 dies a la setmana i només un 8% no ha fet exercici físic.

El 36% dels joves assegura que passa els dies de confinament a la seva pròpia habitació i només un 7% diu realitzar activitats amb la família. Pel que fa als estudis, el 49% hi destina entre una i tres hores a la feina escolar i un 35% reconeix que la incertesa sobre el futur acadèmic li genera malestar.

El 55% segueix l'actualitat del coronavirus als mitjans i en un 54% dels casos a través de la televisió. Entre la resta de fonts d'informació hi destaquen els diaris digitals (12%) i Instagram 9%). D'altra banda, un 40% assegura estar bastant o molt d'acord que la pandèmia "ha estat intencionada i escampada amb interessos polítics/econòmics".

Un 44% dels enquestats assegura que el confinament li ha aportat coses positives, com aprendre a valorar més la família i gaudir de petits moments. Entre les respostes recollides hi ha joves que asseguren que han après que a vegades cal aturar-se per adonar-se del que realment es vol aconseguir, que no hi ha res segur, les repercussions sobre els propis actes i la necessitat d'aprofitar el temps.