En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha detectat un increment del 476% en el volum de credencials compromeses i un 75% més d'intents d'explotació de les vulnerabilitats als sistemes d'informació de la Generalitat.

A més a més, també han alertat d'un augment del 20% en la recepció de correus amb codi maliciós, coincidint amb la pandèmia de coronavirus i l'augment del teletreball.

L'Agència ha analitzat els riscos i ha desplegat mesures per a mitigar-los en diverses iniciatives, que inclouen, entre altres, el teletreball amb les eines ofimàtiques i corporatives desplegades.

S'han analitzat també solucions o aplicacions posades en marxa per la Generalitat de Catalunya per donar suport als serveis públics i a la ciutadania en la gestió de la present situació (incloent aplicacions com Confinapp, StopCOVID19CAT, 061 respon o el servei de suport al núvol per al 012), i s'han desplegat noves solucions tecnològiques per garantir la seguretat en els entorns de teletreball i per a les solucions al núvol.

També s'ha dut a terme una tasca d'informació i conscienciació sobre ciberriscos en el teletreball amb diferents continguts, infografies i comunicats, tant en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya com adreçats a la ciutadania en general.

En un informe, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública detalla que el 65% del col·lectiu d'administració, tècnic i laboral continua treballant, i un 38% ho fa per mitjà del teletreball.

Segons el Govern, aquesta xifra és gairebé la totalitat dels llocs de feina que poden teletreballar ja que el personal del cos de bombers, penitenciaris i agents rurals, no poden exercir les seves funcions de manera telemàtica. Així, dels 32.812 treballadors del sector, 12.346 teletreballen, 8.810 ho fan presencialment i 11.656 gaudeixen d'un permís per deures inexcusables.

Entre la primera i la quarta setmana de confinament, ha augmentat un 28% el teletreball en el col·lectiu d'administració i tècnic. El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació ha lliurat 5.067 equips informàtics als diversos departaments, organismes i entitats del sector públic.

S'ha reforçat la formació i els recursos i eines en l’àmbit del teletreball. Fins avui, s'han registrat un total de 22.691 accessos als continguts oberts de la formació per al teletreball oferts per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS