En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una persona fent desinfecció de la comissaria de Salt. / Foto: Ajuntament de Salt

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els tests ràpids s'han fet aquest dimarts 21 d'abril i formen part dels 1.350 que s'han repartit aquesta setmana entre les policies locals de les comarques gironines.

Aquesta bloc de tests forma part dels 12.000 que recentment va adquirir la Diputació de Girona i que, validats pel departament de Salut, s'han fet arribar també a hospitals, centres d'atenció primària i geriàtrics.

El resultat és que 12 agents del total de 53 de la Policia Local de Salt tenen coronavirus, tot i que tots ells eren asimptomàtics. Ara, estan confinats als seus domicilis. El govern local exposa que els comandaments de la Policia Local han reorganitzat els torns i aquest nit s'han desinfectat les instal·lacions.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, destaca que "en poques hores" han reorganitzat els torns i agraeix la predisposició "absoluta" de tot el cos per continuar donant el servei a la vila. "A data d'avui, no tenen cap tipus de problema de salut i la resta de personal s'ha reorganitzat per garantir els serveis de seguretat ciutadana", ha afegit.

El sindicat SAP-FEPOL critica, però, que a hores d'ara encara no hi ha previsió de fer les proves als agents dels Mossos d'Esquadra destinats en aquesta comissaria compartida: "Posats en contacte amb els caps regionals, hem estat informats que es prendran les mesures que estan regulades en aquests casos". Això implica, segons el sindicat, que comprovar si algun dels agents que ha donat positiu ha estat "en contacte estret" amb algun mosso. Serà aleshores quan el confinarien.

SAP-FEPOL recorda la "crisi oberta" entre el Govern de la Generalitat i el TSJC arran de la resolució que obligava a fer proves als Mossos que hi ha confinats. Una crisi que, apunten, "ho ha aturat tot".

"Els efectius del cos destinats a Salt queden totalment desprotegits i amb la incertesa de si estan infectats o no, mentre veuen com a tots els membres de la Policia Local han estat sotmesos a les proves de detecció", critica el sindicat que remarca que comparteixen dependències i amb qui "fins i tot s'han estat fent patrulles mixtes".

El sindicat diu que els Mossos de Salt continuaran treballant per a la ciutadania però denuncia que ho fan "desprotegits per les nefastes conseqüències d'una situació lamentable que ha fet que s'aturin les proves de detecció de la covid-19".

SAP-FEPOL ja ha denunciat el brot a la subdirecció general de prevenció de riscos i salut laboral i reclama que els tests de la Diputació també puguin arribar als Mossos. "De no poder fer les proves en les properes hores, demanarem el confinament immediat i preventiu de tota la plantilla", conclouen.

Toni Vidal també demana que es puguin fer tests als agents dels Mossos d'Esquadra: "Segurament algun agent també donaria positius i és asimptomàtic, estem a l'espera que també els hi puguin fer les proves a ells". Vidal recorda que, excepte despatxos, els espais de la comissaria són compartits i, de fet, sovint hi ha patrulles mixtes formades per un agent de cada cos.

De moment, exposa, l'ajuntament de Salt té constància que dos mossos que havien estat en contacte amb agents de la Policia Local que havien donat positiu també estan en aïllament a casa seva.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS