En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diada de Sant Jordi d'aquest 2020 serà excepcional a diferents nivells a causa de la pandèmia del coronavirus.

Algunes de les llibreries i floristeries s'han adaptat a la situació i ofereixen repartir roses i llibres a domicili.

La situació a la ciutat de Girona, però, és diferent, ja que tretze floristeries s'han negat a repartir les roses pels riscos que comporta.

La portaveu de l'Agrupació de Floristes de Girona, Alba Casals, ha assegurat que ho fan per "responsabilitat social", ja que l'estat d'alarma segueix vigent. En aquesta línia, Casals ha recordat que les roses "no són un bé de primera necessitat" i per això les tretze floristeries han decidit ni vendre ni repartir roses a domicili.

El col·lectiu veu "riscos" en el fet que es comercialitzin roses, ja que hi intervenen "entre sis i set mans" a l'hora de preparar-les. A més, Casals ha assegurat que les roses que es vendran aquesta Diada no són només de productors locals. "Al principi eren del Maresme per incentivar els vivers d'aquí", ha detallat. Però ara, la florista ha afirmat que ja "hi ha camions d'Holanda carregats de roses" i també en podrien venir de Colòmbia.

Per això creu que no es tracta de protegir els productors catalans, sinó d'exposar a la població a riscos innecessaris. D'aquesta manera, els establiments gironins emplacen a la ciutadania a celebrar el Sant Jordi el 23 de juliol, data que es va acordar entre floristes i llibreters per celebrar la Diada amb més garanties de seguretat.

Qui sí que obrirà són les floristeries d'altres municipis de la demarcació. La majoria d'elles són en capitals de comarca (n'hi haurà a Ripoll, Olot, Figueres i Santa Coloma). Però també es repartiran roses a domicili a municipis com Llagostera, la Jonquera o Sant Hilari Sacalm.

El president del Gremi de Floristes de Girona, Eduard Mainegra, ha afirmat que es tracta de municipis més grans amb i també de comerços amb que poden "garantir totes les mesures sanitàries" que s'han de complir.

El president ha afirmat que el volum de comandes és baix en relació a les roses que es venen habitualment per la Diada. De fet. Mainegra ha assegurat que facturaran "entre un 70 i un 80% menys que en altres anys". "Estem fent mínims", ha afegit el president del gremi gironí.

De tota manera, aquest dimecres ja hi ha que "moltes floristeries han parat d'acceptar encàrrecs perquè no poden assumir-ho". Edudard Mainegra ha recordat que aquest any, les roses cadascú les rebrà "a casa" i això comporta una logística a l'hora de repartir complexa i per això no es pot tenir un gran volum de vendes.

Tot i així, el president del Gremi de Floristes de Girona creu que els diners que entrin serviran per donar una treva econòmica als establiments que reparteixin roses a domicili. "Cal recordar que portem un mes i mig tancats i no entra ni un duro", ha reblat Eduard Mainegra.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS