En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'escriptor Joan de Boer durant un instant de l'entrega dels premis a l'Instagram de Cultura.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Llagostera també ha viscut un Sant Jordi confinat però un dels tradicionals actes, el Concurs Literari de Sant Jordi s’ha pogut realitzar.

Enguany no s’ha fet a la Plaça Catalunya i al Teatre del Casino, sinó que s’ha realitzat virtualment a través de l’Instagram Live de l’Àrea de Cultura de L’Ajuntament de Llagostera.

L’entrega de premis ha anat a càrrec de l’escriptor Joan de Boer.

El Concurs Literari Sant Jordi 2020 de Llagostera ha arribat enguany a la seva 25a edició, la que ha estat la més participativa de totes amb més de 700 treballs rebuts.

Segons ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet, durant l’entrega virtual “Estem contents, hem vist que la participació ha estat notable. Una 25a edició en què la volíem especial i s’ha aconseguit”.

Per la seva banda, la nova directora de la Biblioteca Julià Cutiller, Begoña Álvarez, ha volgut destacar que “tot i fer poc que estic a la biblioteca, he pogut constatar que és un poble que fa molta pinya, i aquest és un concurs molt arrelat al poble”, també ha volgut destacar que “l’alta participació, sobretot a les categories infantil i juvenil, és gràcies a la col·laboració de les dues escoles del municipi i de l’institut” a qui ha volgut agrair la tasca que realitzen.

Pel que a les categories del Concurs, un any més hi havia l’infantil, en tres apartats, la juvenil també amb tres apartats i l’adult.

Pel que fa a la categoria infantil, s’han rebut més de 500 treballs, de fet la categoria amb més participació. Els guanyadors han estat els següents:

Infantil A (cicle inicial 1r i 2n de primària) i amb la modalitat de conte il·lustrat la guanyadora ha estat la Ivet Martínez Leroux amb l’obra “El pispallibres i la Maria”.

Infantil B (cicle mitjà 3r i 4t de primària) amb conte il·lustrat la guanyadora és la Yasmina Nati Sakrouhi amb “La Nora volia viatjar” i amb la categoria de poesia il·lustrada la guanyadora ha estat l’Emma Sánchez Comas amb “El gos i el gat”.

Infantil C (cicle superior 5è i 6è de primària) i també amb dues categories. Pel que fa a conte il·lustrat la guanyadora ha estat la Natana Vilanova Romu amb “Pedra roja” i en poesia il·lustrada la Núria El Hadj Talb  amb “Indecisa”.

Tots els guanyadors han rebut un lot de llibres.

Pel que fa a la categoria juvenil s’han rebut un total de 71 treballs. En aquest cas les obres a presentar era una narració amb un màxim de 15 fulls, els guanyadors son els següents:

Juvenil A (primer cicle d’ESO), la guanyadora ha estat la Ruth Remus González amb “El crit”

Juvenil B (segon cicle d’ESO), el premi se l’ha emportat la Mònica Pérez Díaz amb “l’Extinció de la imaginació”.

Juvenil C (nascuts entre el 2002 i 2003) el guanyador ha estat en Pau Lloveras Torrent amb “Dins del sac”.

Els guanyadors s’han emportat un val de 150€ per comprar llibres i còmics.

Pel que fa a la categoria d’adults, s’han rebut un total de 48 treballs, i segons el jurat ha estat molt difícil seleccionar el guanyador degut a la gran qualitat de les obres presentades.

I qui s’ha emportat el premi d’aquesta 25a edició és l’alacantí Manuel Roig Abat amb l’obra “Ni un got d’orxata”.

De fet el jurat ha destacat “la naturalitat expressiva de l’obra, l’ús del llenguatge ocular, planer i profund i que mostra la gran capacitat de transportar al lector al món que construeix el text. Modernitat i passat s’acaben fonent en una”. Un text “magistral” segons el jurat.

Manuel Roig no és la primera vegada que s’emporta el premi del Concurs Literari Sant Jordi de Llagostera, de fet aquesta és ja la tercera vegada. La primera va ser l’any 2003 i la segona el 2017.

El premi de la categoria d'adult és de 600€.

El Concurs Literari Sant Jordi de Llagostera està organitzat des de l’Àrea de Cultura i la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera.

Pots consultar tots els treballs guanyadors AQUí.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS