En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Personal sanitari a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. / Foto: Hospital Josep Trueta

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

507 persones estan ingressades en hospitals de les comarques gironines per coronavirus, sis menys que ahir dimecres.

Les dades confirmen una tendència a la baixa en les hospitalitzacions, tot i el lleuger repunt que hi va haver dimarts.

Des del darrer increment notable d'ingressos, que va ser el 14 d'abril, diàriament hi ha menys persones hospitalitzades per la covid-19.

En aquests gairebé 20 dies, s'ha de passat de 582 malalts ingressats als 507 actuals. D'aquests, 67 estan en estat greu, exactament la mateixa xifra que ahir. Segons les dades de Salut, continua el descens de professionals sanitaris afectats pel virus. Actualment n'hi ha 352, 37 menys en 24 hores.

Una altra dada positiva que es manté és l'augment constant d'altes hospitalàries. D'un dia per l'altre, n'han fet 39 més i l'acumulat s'eleva ja a 1.350.

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que Catalunya ha baixat de les 1.000 persones a l'UCI per primer cop des del 25 de març. Les unitats de crítics estan al 66% de la seva capacitat.

Tot i així, ha remarcat que la situació continua sent de tensió, perquè els llits es van haver de triplicar pel coronavirus, de forma que en realitat s'està ocupant el 167% de la capacitat habitual de llits d'UCI.

De moment gairebé s'han fet 200.000 PCR, més de 29.000 en residències. 743 persones grans han estat reubicades en espais nous i en altres residències.

S'han obert dos espais per a usuaris de residències a la Catalunya Central, 8 a Ponent i Alt Pirineu i Aran, 4 a Tarragona i l'Ebre, 1 a les comarques gironines i 6 a Barcelona. Són antigues residències, hotels i clíniques.

Pel que fa als hotels que s'han habilitat per a professionals sanitaris, n'hi ha 5 a Barcelona, 6 al nord de la regió metropolitana, 8 al sud, 4 a la Catalunya Central, 4 a les comarques gironines, 4 al Camp de Tarragona i 2 a les Terres de l'Ebre.

 

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS