En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres extraordinari d'aquest divendres ha avalat que els menors de fins a 14 anys surtin a passejar una hora al dia prop de casa a partir de diumenge.

La mesura es regularà en una ordre ministerial que es publicarà dissabte perquè entri en vigor el dia següent.

Tal com ja va anunciar el govern espanyol, fins a tres nens junts podran sortir entre les 9 i les 21 hores acompanyats d'un adult que convisqui amb ells.

Ho podran fer amb joguines i se'ls permetrà saltar, córrer i jugar però no podran accedir a parcs o zones infantils. No es podran allunyar més d'un quilòmetre del seu domicili.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que no preveu per ara ampliar a altres col·lectius la possibilitat de sortir a passejar.

En roda de premsa aquest divendres després de la reunió de l'executiu de Pedro Sánchez, Illa ha dit que no està en condicions d'avançar mesures "d'alleujament" del confinament per a altres col·lectius, com la gent gran o els esportistes. "No les tenim de moment previstes" i ha descartat anticipar quins col·lectius seran els següents a poder sortir per fer activitats no essencials.

Illa ha insistit que cal actuar amb "molta cautela" per molt que les dades siguin "millors". "Seguim en fase de confinament", ha remarcat, per molt que s'hagi pres aquesta primera mesura "d'alleujament" del confinament per als menors de fins a 14 anys.

Pel que fa a les sortides dels nens, el govern espanyol va demanar que s'evitessin les "hores punta", quan es prevegi més presència de gent al carrer, i no va aclarir com cal actuar a les zones comunitàries dels edificis. No podran sortir nens que tinguin febre o presentin altres símptomes de coronavirus.

L'executiu de Pedro Sánchez demana que es respectin les normes bàsiques d'higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d'almenys un metre amb la resta de persones. També recorden que quan no es pugui garantir aquesta distància cal que els nens també facin servir mascaretes, sobretot si van a llocs amb molta gent.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS