En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Botlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir dijous el preu màxim de venda de gels i solucions hidroalcohòliques.

El BOE establia que l’ordre era d’aplicació es d’aquest divendres i fixava en 0,021 euros els gels de fins a 150 ml; en 0,018 euros els d’entre 150 ml i els 300 ml i en 0,015 els de 300 fins a 1.000 ml.

El dia que entra en vigor la mesura, però, algunes farmàcies continuen venen aquest producte per sobre del preu establert. Aquest divendres un gel de 120 ml costava 6,50 euros en una farmàcia de Madrid quan, segons l’ordre, hauria de valdre un màxim 2,52 euros.

El Consell General de Col•legis Farmacèutics assegura que van demanar un aclariment al Ministeri de Sanitat per saber en quines condicions s’havia de fer la venda i que Sanitat, com han informat en una circular, els ha comunicat que aquesta mesura només afecta a nou fabricants autoritzats per produir aquest tipus de gels de manera temporal per part de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

En concret, Coty S.A.S París; Industrial Farmacéutica Cantabria S.A; L’Oréal Espanya S.A, Mixer & Pack S.L; Beiersdorf; Antonio Puig S.A; FAES Farma S.A; Taller Áuria SCCL i el Grupo Juste.

Per tant, la resta de fabricants podrien seguir-lo comercialitzant al preu que creguin i les farmacèutiques posar-lo a la venda en les condicions que ho feien fins ara.

Pel que fa a les mascaretes quirúrgiques, des del Consell asseguren que el preu fixat en 0,96 euros es d’aplicació per a tothom.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit aquest divendres que l'Estat no compensarà les farmàcies per la regulació dels preus de les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i els guants.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha assegurat que l'escassedat d'aquests productes en les últimes setmanes i l'alta demanda que han tingut fa pensar que "no hi hauria d'haver stocks excessius" a les farmàcies. Per tant, segons el ministre de Sanitat, "no compensarem cap pèrdua de cap entitat".

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS