En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Metges de Catalunya (MC) insta el Govern a renegociar i renovar "substancialment" el pressupost de Salut que va aprovar ahir divendres el Parlament.

Segons un comunicat del sindicat difós aquest dissabte, "no només no reverteix les retallades sanitàries aplicades durant la darrera dècada, sinó que anul·la la més mínima capacitat de resposta de l'executiu per afrontar la despesa addicional provocada per la pandèmia del coronavirus".

El secretari general de MC, Josep Maria Puig, sosté que la covid-19 "ha posat al descobert, el greu infrafinançament del sistema públic de salut i de la protecció social en general".

A parer seu, els nous comptes "encara castiguen el sistema sanitari català amb 86 MEUR menys" que els pressupostos del 2010.

Segons Puig, si es té en compte la inflació acumulada, "la injecció econòmica actual està un 17% per sota de la de fa 10 anys, pel que respecte a la capacitat real de compra".

"Aquesta situació de partida no augura res de bo per a la maltractada sanitat catalana", lamenta el secretari general de MC que al·ludeix a les plantilles sanitàries que aquestes darreres setmanes "estan treballant fins a l'extenuació, amb jornades maratonianes i escassos equips de protecció individual davant el coronavirus".

El dirigent sindical reclama al Govern que "doti el sistema dels recursos necessaris que exigeix la conjuntura i la població en general, i deixi de carregar sobre les espatlles dels professionals el gruix de l'esforç per donar resposta a l'excepcional demanda sanitària generada pel coronavirus".

Metges de Catalunya ha recordat, a través del comunicat, que el pressupost consolidat de Salut per a enguany és de 9.789 milions d'euros, un 1% per sota de la partida aprovada el 2010 que va ser de 9.875 milions, mentre que la despesa sanitària per càpita és de 1.293 euros, quatre euros menys que fa una dècada.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS