En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Salut, Alba Vergés. / Foto: Departament de Salut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha precisat que el desconfinament progressiu de Catalunya es vol fer "per regions sanitàries i àrees bàsiques de salut".

"El que sí és segur és que no es farà per províncies", ha remarcat Vergés.La consellera tanca així la porta a la proposta de desconfinament per províncies que planteja l'estat espanyol i el ministeri de Sanitat. 

"Fer això a la província de Barcelona, per exemple, no tindria massa sentit. No és la mateixa la situació a la ciutat de Barcelona que en d'altres municipis molt més petits de l'Anoia, el Bages o el Berguedà", ha justificat Vergés. "No traiem l'entrellat de com ho pensen fer", ha reblat la titular de Salut.

"Hi ha d'haver un desconfinament gradual i progressiu amb possibilitat de regressió, no serà tan fàcil tornar a la normalitat", ha volgut deixar clar Vergés, que veu probable que al juny encara sigui vigent un cert confinament i algunes restriccions de mobilitat.

"Els casos positius continuen creixent i hem d'estar molt pendents de l'índex de transmissió", ha recordat la consellera de Salut, que ha reconegut però que la pressió a les UCI dels hospitals va disminuint en els darrers dies. "Estem una mica millor que fa una setmana.

A dia d'avui hi ha 902 llits de crítics ocupats per persones amb coronavirus, i 200 amb pacients sense la covid", ha avançat Vergés. "Però cal recordar que la capacitat normal de les UCI a Catalunya era de 600 llits. Encara estem molt tensionats", ha reflexionat en veu alta la titular de Salut.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS