En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Bombers pentinant la costa de Palamós, el 22 de gener. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Executiu ha aprovat la declaració d'emergència per reparar danys estructurals provocats pel temporal Gloria al port de Sant Feliu de Guíxols i a la zona de la Pedrera del port de Palamós.

Ports de la Generalitat invertirà més de 2,5 milions d'euros per arranjar els desperfectes causats pel temporal en aquests dos ports.

A Sant Feliu de Guíxols, la llevantada va provocar danys estructurals al tram final del dic de recer del costat de la bocana que queda fora de l'àmbit de protecció del dic exempt, amb una pèrdua important de blocs de formigó.

El projecte d'obres preveu reposar els blocs de formigó que el mar va arrencar, per assegurar l'estabilitat del dic de recer davant futurs temporals. L'actuació suposa una inversió d'1,7 milions d'euros i es preveu enllestir durant la tardor.

Les obres reforçaran el tram final del dic de recer del costat de la bocana amb peces d'escullera i blocs de formigó. A més, s'ha tornat a col·locar la balisa verda que va patir desperfectes a causa del temporal, que serveix per senyalitzar l'entrada dels vaixells al port i que és tot un emblema per a la ciutat.

A Palamós, el Gloria va provocar danys a la zona de la Pedrera, un espai amb naus i una esplanada per a l'emmagatzematge de les mercaderies del port i instal·lacions per guardar la maquinària i embarcacions d'algunes activitats portuàries.

El temporal va afectar tres punts d'aquest espai: la zona on hi ha la bàscula, el costat de les naus dels operadors portuaris a banda de mar i la zona perimetral on hi ha les naus i l'esplanada per emmagatzemar mercaderies. Les obres tindran un cost de 538.417 euros i també s'enllestiran aquesta tardor.

Els treballs reforçaran la zona de la bàscula amb peces d'escullera i blocs de formigó per donar major estabilitat a la zona i perquè els temporals no afectin tant el vial de serveis.

A banda de mar, al costat de les naus del Club Nàutic Costa Brava, es reforçaran els murets de formigó per donar major protecció a les instal·lacions i es reposaran peces d'escullera i blocs de formigó per donar major estabilitat a la zona davant de futurs temporals. Així mateix, es renovarà la zona perimetral que envolta les naus i l'esplanada, on s'emmagatzemen les mercaderies del port.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS