En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nombre de pacients ingressats en estat greu per covid-19 a les comarques gironines se situa per sota del 60 per primer cop en més d'un mes segons les dades de Salut.

Dilluns hi havia 62 malalts considerats greus hospitalitzats a la regió sanitària. Avui en són 55, 7 menys.

És la xifra més baixa des del 25 de març. Aquell dia va ser quan es va registrar el primer salt en pacients en estat greu (de 49 a 61), i va continuar la tendència ascendent arribant a un pic de 108 el 3 d'abril.

Des d'aleshores, s'ha anat reduint diàriament fins a arribar als 55 actuals. Les dades d'aquest dimarts reverteixen la tendència a l'alça dels darrers tres dies en el nombre d'hospitalitzats. En 24 hores s'ha reduït en 32, passant de 540 a 508.

El nombre de persones ingressades per coronavirus als hospitals gironins havia augmentat durant tres dies consecutius. Aquest dimarts s'ha trencat la tendència a l'alça. Les dades de Salut recullen que hi ha 508 pacients hospitalitzats, quan ahir n'hi havia 540.

La regió sanitària, però, encara no s'ha tornat a situar per sota de les 500 persones ingressades, com sí va passar el 24 d'abril per primer cop des que el Departament va començar a informar sobre el nombre d'hospitalitzacions. Aquell dia, hi havia 487 pacients ingressats per covid-19.

Dissabte va augmentar fins a les 493, diumenge hi va haver l'increment més gran amb 38 pacients més (un total de 531) i es va elevar fins a 540 dilluns. Aquest dimarts, però, hi ha 32 persones menys ingressades com a conseqüència de la pandèmia.

Una altra tendència positiva que reflecteixen les dades és la reducció constant del nombre de professionals sanitaris contagiats. Actualment, n'hi ha 278, disset menys que ahir. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats. Des d'aquell moment s'ha reduït la xifra diàriament.

Salut informarà sobre els casos de contagis nous, defuncions i les altes a la demarcació amb el còmput de tota Catalunya del final del dia.
Text