En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família durant la presentació de la programació del Porta Ferrada 2020. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pla de desconfinament anunciat aquest dimarts pel govern espanyol ha obert moltes portes però també ha generat molts de dubtes per la falta de concreció en alguns aspectes.

En aquest sentit, el Festival de la Porta Ferrada està estudiant al detall el document publicat al BOE per saber quins concerts es podran mantenir durant els mesos de juliol i agost i si caldrà adaptar-los d'alguna manera.

El regidor responsable del festival a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha afirmat que estan analitzant "què vol dir aquesta nova normalitat".

De fet, Saballs ha recordat que si bé a la fase dos s'especifica que es permetran concerts a l'aire lliure amb una capacitat màxima de 400 persones, el regidor ha lamentat que els seus escenaris superen de llarg aquest aforament i ara no queda clar si poc a poc s'anirà augmentant o no i en quina mesura.

"És evident que amb un màxim de 400 persones podríem fer un espectacle molt diferent" al cartell que hi havia previst per a la 58a edició del certamen. "No vol dir millor, ni pitjor, sinó un altre concepte", ha afegit Saballs. El regidor ha recordat que el catxet dels artistes es mantindrà i si es redueix el públic, suposarà una pèrdua d'ingressos.

En paral·lel, el regidor ha recordat que no hi ha una data exacte de quan s'arribarà a l'escenari de 'nova normalitat' que apel·lava ahir el president espanyol, ja que dependrà de l'evolució de la pandèmia en cada territori. Això genera una "inestabilitat" ja que qualsevol rebrot "ens pot fer tornar enrere, fins a la casella de sortida".

Davant d'aquests dubtes, el festival ha optat per "consolidar els espectacles que es puguin fer el juliol" i concentrar-se en la programació prevista per a l'agost, on 'a priori' ja s'hauria d'haver finalitzat el desconfinament.

I en aquesta focalització en la programació de l'agost, hi ha un possible espai clau pel festival: el Guíxols Arena. Es tracta de l'escenari que reservaven per a espectacles de gran format. Ara, però, limitarien el seu aforament. De tota manera, Josep Saballs creu que és on més es podrien garantir les distàncies de seguretat ja que hi ha un espai més ampli entre seients i entre una fila i l'altra que no pas a l'escenari de l'espai Port.

A més, el festival també està valorant si es pot trobar una fórmula per permetre que els membres d'una mateixa unitat familiar poden seure junts i no han de deixar seients buits entremig o incloure controls de temperatura a l'entrada del públic.

Totes aquestes mesures s'aniran adaptant a les demandes sanitàries de les administracions competents, al mateix temps que s'intenta reorganitzar el cartell inicial, a causa d'algunes baixes que hi haurà.

El regidor Josep Saballs ha garantit que "alguns artistes anul·laran les seves gires" i ara estan a l'espera de saber quins concerts es poden mantenir i quins no. Es tracta, sobretot, de músics internacionals que ajornaran els concerts previstos en altres països per evitar les restriccions de mobilitat que hi pugui haver.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS