En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Terrassa buida a Platja d'Aro. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pla del govern espanyol estableix quatre fases de desconfinament dels locals d'hosteleria, restaurants i cafeteries, que poden obrir ja des de la fase de preparació.

Tot i això únicament per fer menjar per emportar, però sense poder oferir consum al local.

La Fase I permetrà obrir les terrasses al 30%. Per fer el càlcul hauran de tenir en compte les taules permeses a les llicències dels anys anteriors, però segons l'executiu espanyol podrien tenir més taules si l'Ajuntament els atorga més espai disponible.

Caldrà esperar a la Fase 2, prevista pel 25 de maig, per poder obrir els locals interiors. Quan ho facin hauran de mantenir igualment una separació de clients per taules i limitar l'aforament a 1/3. A més, no es podrà consumir dret, perquè el pla estableix que caldrà estar assegut a una taula o bé adquirir productes per emportar.

La Fase tres, prevista per 15 dies després, permetrà finalment utilitzar la meitat de l'aforament interior, tot i mantenint igualment la separació entre clients. Es permet que els clients estiguin drets sempre que hi hagi una separació mínima d'1,5 metres a la barra. A les terrasses la limitació també és del 50%, i les discoteques i bars podran obrir amb un màxim d'1/3 de l'aforament.

Pel que fa als hotels i allotjaments turístics, ara tancats, només podran obrir a partir de la fase I sense utilitzar les zones comunes i amb restriccions. A la fase II podran obrir zones comunes sempre que les limitin a 1/3 de l'aforament. A la fase III podran obrir les zones comunes limitant-les a la meitat de l'aforament.

Les platges quedaran obertes a partir de la fase III, l'anterior al retorn a la normalitat. Podran obrir sempre que es garanteixin "condicions de seguretat i distanciament", segons el govern espanyol.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS