En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que no concretarà fins demà dijous les condicions en què es podrà sortir a passejar i fer exercici a partir de dissabte.

El govern espanyol ho regularà en una ordre ministerial que donarà a conèixer dijous, segons ha dit Illa en roda de premsa aquest dimecres.

El titular de Sanitat ha apuntat que el ministeri treballa en quatre ordres ministerials que concretaran com serà el desconfinament i les farà públiques en els pròxims dies: una primera ordre procedimental amb les condicions dels indicadors per poder canviar de fase; la de les condicions per sortir a partir del 2 de maig; una per regular la fase 0 a partir de dilluns 4 de maig i una per indicar quines illes poden canviar de fase.

Illa tampoc ha aclarit si permetrà que CCAA fixin franges horàries per regular les sortides i ha explicat que es reunirà aquesta tarda amb els consellers de Salut en el marc del consell interterritorial de sanitat.

El ministre de Sanitat ha dit que estan estudiant les condicions de les sortides i si és procedent establir algun "condicionant nou". En aquest sentit, ha afirmat que han recollit les opinions de les CCAA.

Preguntat per les visites a gent gran, Illa ha dit que els aspectes concrets i les condicions de les visites es detallaran "en la corresponent ordre" de la fase en què pertoqui, sense concretar quina serà, i que dictaran "en el seu moment". Illa ha dit que aniran publicant les ordres a mesura que es vagin arribant a les fases i no totes de cop.

Sobre les dificultats de conciliar per als pares, Illa ha dit que intentaran recollir "en la mesura del possible" a les ordres ministerials que regularan cada fase els "mecanismes que facilitin la conciliació".

Illa ha dit que el pla de desescalada és "dinàmic" i "flexible" i pot anar variant, amb la possibilitat de fer una "reescalada", en funció de les condicions epidemiològiques.

El ministre de Sanitat ha assegurat que l'horitzó que dibuixa el pla, que situa l'arribada de la 'nova normalitat' d'aquí a 6 o 8 setmanes, és "optimista". "No hi haurà una cursa a Espanya per a la desescalada", ha remarcat.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS