En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La gent gran podrà sortir a fer passejos a partir del proper dilluns 4 de maig, quan comença la fase 0 del pla de desconfinament dissenyat pel govern espanyol.

Caldrà, però, esperar a la fase III, establerta com a mínim el 8 de juny, perquè l'executiu es plantegi la possibilitat de fer visites a aquells que visquin a una residència.

Pel que fa als serveis assistencials, la fase I permetrà la reactivació progressiva dels serveis amb atenció prioritària als col·lectius més desafavorits, en especial a les persones amb discapacitat i les teràpies de rehabilitació, de psicoanàlisi i ocupacionals.

Segons el pla dissenyat pel govern espanyol, els passejos estaran limitats en el temps i l’espai. A partir de la fase I els avis podran tenir contacte social però amb una sèrie de normes que es fixaran en una ordre ministerial. Els contactes hauran de ser dins la mateixa província.

Caldrà esperar al 25 de maig, fins la fase II, per poder fer visites a persones amb discapacitat a residències i habitatges tutel·lats, però no en el cas de residències d'avis.

L'executiu es compromet només a revisar la possibilitat de visitar els avis a les residències a partir de la fase III, a partir del 8 de juny.

Pel que fa a les vetlles, durant la fase I només es podran fer amb un nombre limitat de familiars, amb protocols de distància física i de seguretat.

L'executiu espanyol no acaba de definit aquests protocols, i enla fase II només estableix que es podran fer amb "un nombre menys limitat", i finalment a la fase III amb "un nombre més ampli de persones".

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS