En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos llibres a l'aparador d'una llibreria tancada. / Foto: Pere Francesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir de dilluns, en el que han anomenat la fase preparatòria, les llibreries haurien de treballar amb preferència per lliurar comandes prèvies i no permetre l'accés a l'interior.

Hauran de cobrir expositors i prestatgeries per evitar tocar directament els llibres, que els usuaris hauran de demanar.

Els llibres s'hauran de lliurar, preferentment, dins d’una bossa de paper i no de plàstic. També se senyalitzarà a la zona de caixes la distància física entre els punts de venda i els clients, així com entre els clients que fan la cua, respectant la distància mínima d'un metre i mig.

Alhora, el pla proposa prohibir l'accés a la llibreria ja des de l'entrada a tota persona amb símptomes de la covid-19, programarien les cites per evitar cues al carrer i garantirien que els treballadors no presenten afectacions per coronavirus. Així mateix, posaran a disposició del públic guants d'un sol ús i solucions hidroalcohòliques.

La presidenta del Gremi de Llibreries, Maria Carme Ferrer, ha demanat al govern espanyol "concreció" per saber de quina manera els establiments podran obrir la persiana. "Per ara, després del desconcert inicial, tenim la certesa que podrem a partir de dilluns amb cita prèvia per entregar comandes i aconsellar els clients", ha precisat.

Amb tot, desconeix encara quin serà el procediment exacte i quines demarcacions es veuran afectades. Alhora, Ferrer insisteix en la necessitat de garantir els ajuts per a les llibreries en aquest pla de desconfinament.

La fase 1 començaria el dilluns 11 de maig i, durant quinze dies, l'aforament de públic no podria superar el 30% i mantindria els horaris especials per a persones més grans de 65 anys i la distància mínima de dos metres. En cas que no es pugui, es limitaria a un client.

A partir de 25 de maig, l'aforament s'incrementaria al 40%, però mantindria la resta de limitacions. No seria fins a la tercera fase, a partir del 8 de juny i fins al 21 de juny, quan l'afluència podria assolir el 50% sempre garantint una distància mínima de dos metres i es recuperarien les activitats, sempre amb la meitat de públic.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS