En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

Un concerts al Cruïlla al Parc del Fòrum de Barcelona del passat 2019. / Foto: Pere Francesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els promotors musicals recelen de la viabilitat de reprendre concerts i festivals d'estiu amb aforaments tan limitats i mesures de distanciament social.

"Les fases de desconfinament desescalat deixen fora pràcticament la totalitat de la música en directe", es queixen en un comunicat.

"Els promotors veuen amb gairebé total seguretat que aquesta circumstància repercuteix en la impossibilitat de realitzar esdeveniments en l'època de més activitat per al sector", argumenten.

Per això es reclama a l'executiu espanyol "amb urgència" que declari "la força major" com a empara legal per poder cancel·lar esdeveniments quedant emparats "pel marc legal", amb les implicacions que això té a nivell de despesa econòmica (retorn d'entrades, catxets o fiances als artistes) pels promotors. "Tal i com ja han fet altres països europeus", fan notar.

L'Associació de Promotors Musicals també qualifica de "confusa" la normativa sobre la desescalada, i reitera que comporta que "milers d'empreses quedin desprotegides". Fins i tot censuren la "inexactitud" de les dates en què s'han de succeir les fases dels aforaments reduïts al 30%, primer, i al 50% en un estadi següent.

Al marge de la qüestió del calendari i la cancel·lació d'espectacles i esdeveniments, en el comunicat els promotors reiteren les seves peticions prèvies d'ajudes genèriques al sector, que no veuen satisfetes (flexibilització de normatives en relació a la devolució d'imports d'entrades, reducció d'impostos, o l'adaptació dels ERTO fins que no es torni a la normalitat)

L'Associació de Promotors Musicals és el principal representant de la indústria de la música en directe a l'Estat, amb un 80% dels promotors privats, responsables de les principals gires estatals i internacionals, i de festivals.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS