En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La pandèmia de la covid-19 ha afectat de ple tots els serveis assistencials i sanitaris, que han hagut d'adaptar-se a la situació.

El servei de ginecologia i obstetrícia és un dels que no ha vist interrompuda la seva activitat però han hagut d'adequar l'atenció al nou escenari.

Des del 25 de març, a l'hospital Santa Caterina han fet uns noranta parts. A més, el centre hospitalari del parc hospitalari Martí i Julià de Salt va ser dels primers en fer testos PCR per detectar coronavirus a totes les parteres.

Segons concreta la ginecòloga Alícia Carrera, des de l'esclat de la pandèmia, el 15% de les mares que han parit en aquest hospital van donar positiu en covid-19. La immensa majoria eren asimptomàtiques i només una presentava simptomatologia lleu.

Tots els nadons van donar negatiu i cap bebè tenia coronavirus. Segons concreta l'equip de ginecologia i obstetrícia, l'hospital segueix els protocols i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries, la Societat espanyola de ginecologia i obstetrícia i la Federació internacional de Ginecologia i Obstetrícia. Així, les mares positives que són asimptomàtiques i tenen desig d'alletament matern, poden fer-ho aplicant un seguit de mesures de precaució i d'higiene recomanada, com fer servir mascareta i guants i rentar-se les mans.

Des de l'hospital, aposten per afavorir l'alletament matern quan és possible perquè aporta més beneficis en els bebès i, també, el contacte pell amb pell, que es fa evitant els fòmits amb l'ús de mascaretes.

Al vídeo, Alícia Carrera remarca que des de l'hospital han prioritzat els casos urgent en l'assistència a embarassades i els parts, filtrant les trucades i la resta de consultes per evitar desplaçaments innecessaris. "Hem hagut d'aprendre a treballar d'una manera diferent", subratlla.

Aquest canvi s'ha notat, per l'ús d'Equips de Protecció Individual (EPI): "Els parts i les intervencions quirúrgiques són una mica més feixugues i hem d'intentar compensar la distància amb les pacients perquè el part és un moment emotiu i les pacients necessiten sentir als professionals més propers".

Conjuntament amb el servei de pediatria, també han potenciat les altes precoces perquè les mares i els nadons poguessin marxar a casa "com més aviat millor" fent-ne els seguiment domiciliari o per via telemàtica quan ha estat possible.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS