18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Casa de Cultura de Girona ha convocata  les companyies de teatre per a la "Campanya de Teatre Amateur" de cara al 2021.

Es tracta d'un programa que fomenta la contractació de companyies amateur per tal de donar visibilitat al teatre no-professional.

Com a excepció, les companyies podran presentar les obres seleccionades per aquest 2020 en la convocatòria del 2021, ja que moltes d'elles no han pogut fer les funcions previstes a causa del coronavirus.

Des de la Casa de Cultura, han alertat que malgrat que puguin presentar la mateixa obra, no els donarà cap benefici i tindran les mateixes oportunitats que la resta de projectes que es presentin.

A més, de cara al 2021 s'ha acordat que les entitats o institucions que programin funcions de les companyies amateurs seleccionades hauran de complementar l'aportació que fa la Casa de Cultura.

Des d'aquest equipament de la Diputació de Girona es mantindrà la retribució de 500 euros per cada funció que representi la companyia en els municipis que els contractin.

La Campanya de Teatre Amateur consisteix en crear un catàleg amb un màxim de quinze obres i posteriorment els municipis de la demarcació poden contractar-los per fer una funció. L'objectiu és que els equipaments de diferents pobles trobin funcions amateurs per programar, mentre que es doni visibilitat i viabilitat econòmica a les companyies locals.

Els membres del jurat avaluaran les obres de forma global tenint en compte els diversos aspectes de la representació: interpretació, escenografia, vestuari, dramatúrgia, il·luminació, etc.

Les obres es puntuaran en una escala de zero a quinze punts. Les inscripcions es faran entre l'1 i el 27 de setembre per tal que es puguin començar a programar a partir del gener del 2021.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS