En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els premis literaris gironins d'aquest 2020 han augmentat en la participació, sobretot en el gènere de novel·la on s'hi han presentat 77 obres, 26 més que l'any passat.

Amb aquest augment de participació, el 53è premi Prudenci Bertrana, amb una dotació de 30.000 euros, ha tornat a convertir-se amb la categoria amb més candidats.

Per contra, el nombre d'obres al 43è premi Miquel de Palol de poesia ha baixat respecte l'any passat. Aquest 2020 hi ha 70 autors que han presentat els seus treballs, 16 menys que l'edició anterior. Aquest guardó literari està dotat amb 2.400 euros.

Pel que fa al premi Carles Rahola d'assaig, aquesta edició ha duplicat el nombre d'obres presentades. Si bé l'any passat hi havia 9 manuscrits, aquest any s'han lliurat 21 originals. El guardó està dotat amb 6.000 euros.

Per últim, el 35è premi Ramon Muntaner de literatura infantil també ha crescut en participació. Aquest 2020 hi ha 28 obres que opten a guanya el premi, 8 més que el 2019.

La Fundació presentarà el nom dels guanyadors aquest mateix mes de juny, tot i que l'entrega dels premis no es farà fins el 22 de setembre, a l'Auditori de Girona. L'objectiu és que l'endemà de conèixer els guanyadors les llibreries ja tinguin als seus prestatges les obres guanyadores d'aquest 2020.

El 20è premi Lletra a la millor iniciativa digital encara té el termini d'inscripcions obert fins el 30 de juliol. Per la seva banda, el jurat està seleccionant les lletres que formaran part del 26è premi Cerverí a la lletra de cançó i que la gent podrà votar fins el 14 de setembre al web de Catalunya Ràdio.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS