En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Interior de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les biblioteques podran començar a restablir el servei a partir de dilluns vinent 11 de maig, amb l'inici de la fase 1 del pla de desconfinament, oferint préstecs i espais de lectura amb limitacions d'aforament.

La gerent de Serveis de Biblioteques, Marta Cano, demana que ningú s'imagini una obertura a ple rendiment, sinó "progressiva i prioritzant la seguretat d'usuaris i personal".

Llibres en préstec que quedaran en quarantena durant uns dies, limitacions d'accés a la col·lecció, cites prèvies i franges horàries són algunes de les limitacions que aniran lligades a les primeres fases.

Els ajuntaments, les diputacions i la Generalitat treballen conjuntament en l'escenari per tornar a aixecar la persiana.

Els primers dies, les biblioteques oferiran serveis "molt limitats', en què els usuaris no podran accedir lliurament a la col·lecció, a fer consultes a les sales o impulsar activitats.

Els documents que hagin sortit dels equipaments quedaran en quarantena, en el cas dels arxius, el període és de deu dies i les biblioteques calculen que serà d'entre "una setmana i quinze dies", cosa que implicarà unes limitacions en un servei "bàsic" com el préstec. Tampoc es podran fer servir ordinadors ni tauletes i els horaris habituals es reestructuraran.

Amb tot, fins que el Butlletí Oficial de l'Estat no faci públiques les especificitats, no es poden precisar encara els serveis que els equipaments podran oferir, ni en quines zones, ja que tot l'anunciat és "orientatiu".

Les biblioteques, però, celebren haver estat incloses en la primera fase del pla de desconfinament, que entenen com un reconeixement "polític i públic" pel valor "social, educatiu i cultural" que tenen aquests equipaments.

La gerent de Serveis de Biblioteques entén que els equipaments seran útils en la mesura que generin "confiança" i puguin prestar el servei de manera "segura" i amb "totes les precaucions".

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS