En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sector del lleure educatiu ha proposat al Govern un ajut universal a les famílies que habitualment fan activitats d'estiu com casals, colònies i campaments amb l'objectiu d'afavorir la seva participació.

En concret, proposen que aquest ajut permeti reduir un 50% el preu dels casals i un 70% el dels campaments i les colònies.

Així, es proposa finançar, de mitjana, el 60% del cost del 2019 de les activitats a 486.000 participants. Això representa la creació d'un primer fons extraordinari de 78,3 milions d'euros.

A més, també demanen a la Generalitat que cobreixi el 50% del cost d'estades d'una setmana per a famílies amb fills en albergs i cases de colònies homologats, fet que representa una aportació addicional de 7,7 milions d'euros.

La proposta l'ha fet arribar al Govern la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, l'Assocació Catalana d'Empreses de Lleure i l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya.

La petició del sector apel·la al compromís de totes les administracions, institucions privades i particulars per mantenir, com a mínim, les partides del 2019 destinades a beques per a infants en situació vulnerable. D'aquesta manera, i amb l'ajut universal, el sector remarca que es podria doblar el número de beneficiaris i arribar al 40% de la població amb ajuts del 100%.

El sector també demana flexibilitzar els criteris d'accés i atorgament de les beques per recollir noves situacions de fragilitat directament vinculades a l'impacte social i econòmic de la pandèmia de la covid-19.

Els impulsors de la proposta consideren que les activitats de lleure educatiu d'aquest estiu han de ser "una eina essencial per a la recuperació dels ritmes, hàbits i entorns comunitaris dels infants i els joves", amb especial importància a l'educació emocional.

Les entitats també demanen un espai d'interlocució amb el Govern, que inclogui els departaments d'Educació i Salut, per participar en el disseny i determinació de criteris, protocols i procediments necessaris per garantir que les activitats de lleure es puguin fer amb la màxima seguretat per als participants, les famílies i els professionals.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS