En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Butlletí Oficial de l'Estat recull la flexibilització dels requisits per la situació excepcional del sector del cinema i adapta "transitòriament" la definició d''estrena comercial'.

Així, permet que "fins que les sales d'exhibició tornin a estar en funcionament, es pugui considerar com a tal les estrenes de serveis de comunicació audiovisual televisiva i serveis de catàleg de programes" que, en el detall concret, fixa en el 31 d'agost, malgrat que els cinemes podran aixecar la persiana previsiblement abans, a finals de maig.

També estableix la concessió directa d'ajudes a les sales d'exhibició cinematogràfica per fer front a les despeses per al retorn a l'activitat, habilitant a l'hora una línia de crèdit extraordinari.

Els ajuts es decidiran en funció del nombre de pantalles de cada cinema i es concreten de la següent manera: de 8.000 euros per a sales d'una única pantalla; 14.000 euros per a sales amb dues; 20.000 euros para espais entre tres i cinc pantalles; 26.000 euros per aquelles que en tinguin entre sis i vuit; i un topall de 32.000 euros per a les que en tinguin més de vuit.

Alhora, flexibilitza els terminis per a l'estrena comercial dels films a deu mesos, així com allarga la presentació de la declaració d'ingressos, fi de rodatge, acreditació del cost de la pel·lícula i la còpia del film.

Les ajudes financeres a les pimes culturals per valor de 780 milions obriran línies audiovisuals, per a les arts escèniques, la indústria musical, la del llibre, les belles arts i altres del sector cultural, però cada línia, finançarà un projecte per un import mínim de 40 milions d'euros.

Quant al programa de suport de les estructures de les arts escèniques i de la música i els ajuts a les activitats, el BOE conclou que els espectacles d'entitats públiques que hagin vist modificats o suspesos per ser "executats e una data posterior" i amb contractes de quantia "no superior als 50.000 ", els professionals contractats podran cobrar fins al 30% del contracte com a avançament. També estableix que es podrà acordar una indemnització amb els artistes que "no podrà ser inferior al 3% ni superior al 6% del preu del contracte".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS