En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'església de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Bisbat de Girona mantindrà tancats al públic els temples de la diòcesi fins el 30 i 31 de maig, coincidint amb la Pentecosta.

El bisbe Francesc Pardo ha anunciat aquesta decisió, tot i que a partir de la fase 1 podrien fer-se celebracions amb fidels sempre i quan no es superi un terç de l'aforament.

El bisbe gironí considera que els temples inclosos a la diòcesi es reparteixen entre diferents territoris i això faria difícil compaginar en quina fase està cada un d'ells.

A més, Francesc Pardo també ha apuntat que és molt complicat regular que el nombre de fidels no superi el terç de l'aforament permès. Per altra banda, hi ha una bona part de preveres i diaques tenen una edat elevada i formen part del col·lectiu de risc, cosa que posa en perill que siguin contagiats i també contagiar altres persones.

Per altra banda, en un comunicat el Bisbat ha recordat que hi ha molts preveres que són rectors de diverses parròquies i això fa que s'hagin de moure sense tenir prou temps per adoptar totes les mesures de prevenció necessàries.

Per això, la diòcesi gironina preveu obrir els temples quan, previsiblement, els diferents territoris haurien d'estar en la segona fase. Això vol dir que hi haurà menys risc de contagis i també es permetrà arribar al 50% de l'aforament dels temples. Tot i així, la reobertura pels fidels es farà de forma progressiva.

Amb aquesta decisió, el Bisbat de Girona es desmarca de la decisió de la resta de diòcesis catalanes. Tots ells respectaran les mesures proposades per la Conferència Episcopal Espanyola que acredita als temples a obrir a partir de l'entrada de la primera fase, complint amb els criteris de seguretat dictats pel govern espanyol.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS