En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Lectura i Biblioteques de la Mancomunitat Cultural, conformat pels tècnics de cultura i biblioteques de les quatre diputacions i la Generalitat, desaconsellen reobrir els centres l'11 de maig.

S'emplacen a considerar reiniciar el servei a partir del dia 1 de juny, condicionat a garantir les mesures de protecció individual i col·lectiva.

El Grup de Lectura i Biblioteques ha elaborat un pla en cinc fases que parteix de l'adequació de les instal·lacions i fins a la recuperació total del servei.

Les biblioteques són equipaments culturals de gestió "complexa", asseguren, per l'alt ús que en fan els més de 24 milions d'usuaris dels 423 equipaments que conformen el Sistema de Lectura Pública de Catalunya entre servei fix i bibliobusos

El pla preveu recuperar el Sistema de Lectura Pública partint d'una primera fase de preparació de les instal·lacions i serveis, anomenada 0. A partir d'aquí, en la fase 1, es faria efectiu el servei de préstec de documents prèvia reserva de l'usuari per canals telemàtics o telefònics amb una devolució en els espais habilitats especialment.

A partir de la fase 2, hi hauria un accés limitat als espais de les biblioteques, en la fase 3 es reprendria la programació d’activitats culturals i les sessions de formació per acabar, en la darrera etapa, amb la recuperació total dels serveis i tornada a la normalitat.

Per poder passar progressivament d'una fase a la següent s'hauran de tenir en compte les condicions sanitàries locals, les disposicions i recomanacions generals i de les corporacions locals i la disponibilitat de recursos humans i materials suficients per prestar el servei.

L'òrgan regulador dels centres ha pres aquesta decisió per la possible desescalada per regions que proposa la Generalitat i que deixa diverses zones de Catalunya en la fase 0, on aquests equipaments encara no poden obrir.

"En aquests moments no existeix cap informació des dels ministeris de Sanitat o Cultura que permeti conèixer les condicions tècniques amb les quals s'hauran de dur a terme els serveis en la fase", s'especifica en el comunicat. A més, recorden que en altres equipaments similars com els arxius les condicions tècniques es van conèixer "amb un marge inferior a les 24 hores".

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS