En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació de Celíacs de Catalunya ha explicat que amb el confinament han proliferat les formacions en línia sobre propostes dietètiques que recomanen una alimentació sense gluten a tota la població.

En aquest sentit, ha destacat que segons la ciència, el consum de gluten per part de la població no celíaca "no té efectes tòxics o perjudicials demostrats".

En canvi, "contribueixen a banalitzar una dieta que, per prescripció mèdica i de manera rigorosa i de per vida" han de seguir els celíacs. A més, aquestes recomanacions des de portals no especialitzats poden induir a hàbits alimentaris "amb conseqüències negatives sobre la salut".

Davant d'això, l'Associació ha instat les societat científiques i les autoritats competents a que es comprometin en la lluita contra aquest tipus de missatges, recomanacions i cursos que no es basen en l'evidència científica.

En concret, han fet referència a un curs que recomana deixar el gluten per reduir la inflamació en que es fa referència a "informació desactualtizada o amb informació esbiaixada".

L'organització ha reivindicat que la dieta sense gluten és una dieta terapèutica que requereix d'un diagnòstic i una prescripció mèdica, sent l'únic tractament que existeix actualment per a la celiaquia. Ha afegit que el gluten "només és perjudicial per a aquelles persones que tenen una patologia associada a la seva ingesta".