En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que el centres d'emergències de Catalunya està rebent en els últims dies trucades de ciutadans "denunciant un cert relaxament de la ciutadania" amb el confinament.

Per això, ha apel·lat a la "responsabilitat i confiança" dels ciutadans, tot advertint que "tot la feina feta fins ara podria ser en va si hi ha un relaxament i no garantim les mesures de seguretat".

"El millor enemic contra el virus és la nostra actitud", ha reblat. També ha demanat respectar especialment les franges horàries reservades a la gent gran, de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00, ja que són el col·lectiu que té un major risc amb el coronavirus.

Buch ha recordat que en les sortides permeses s'ha de respectar la distància de seguretat i que no es poden formar "grups de quatre o cinc persones al carrer". També han insistit en la necessita de no utilitzar mobiliari urbà, com ara els bancs, per evitar que es pugui transmetre el virus.

Després que el Govern de la Generalitat ja hagi fet pública la seva proposta de regions sanitàries que passin a la fase 1 a partir de dilluns, que ara haurà de ratificar el govern espanyol, Buch ha explicat que s'està treballant en documentació sobre quins són els canvis que hi haurà amb l'entrada en la nova fase de les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i l'Aran i el Camp de Tarragona. Es tracta de canvis en activitats comercials, l'àmbit social, la restauració o l'hosteleria, i també es faran indicacions sobre la pràctica d'esports, les piscines o les platges.

El conseller, però, ha remarcat que el pas de fase 0 a fase 1 no permet la mobilitat entre municipis de dins de la mateixa regió sanitària. Segons Buch, l'executiu ha fet una consulta al govern espanyol i que els han traslladat que la mobilitat entre municipis de la regió sanitària no està prevista fins a la fase 2.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS