En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines ha afirmat que se sent "entre l'espasa i la paret" després que Salut hagi proposat que la demarcació segueixi en la fase 0 del pla de desconfinament.

El president de la federació, Antoni Escudero, ha detallat que els empresaris volen "intentar tornar a la normalitat" tan aviat com sigui possible perquè el tancament està suposant un perjudici molt important per la tresoreria de molts negocis.

De la mateixa manera, Escudero ha retret al govern espanyol que encara no hagi comunicat una normativa específica per al món de l'hostaleria que marqui les mesures que s'hauran d'adoptar per la reobertura.

El president ha afirmat que se senten "indefensos", ja que si no es compleixen les normatives sanitàries "hi haurà responsabilitats" que hauran d'assumir els mateixos empresaris.

Per això ha reincidit en la importància de tenir una normativa clara abans de fixar una data que impliqui la reobertura del sector. Per la seva banda, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, ha confessat que la decisió de Salut ha generat "frustració" entre alguns dels negocis que estaven treballant per poder obrir des del dilluns.

Tot i així, accepten "amb resignació" mantenir-se una setmana més a la fase zero a l'espera de veure l'evolució de la pandèmia al territori gironí. Carreras demana "anar passet a passet" per poder complir amb cada fase del desconfinament i que una vegada es canviï de fase no es vagi "ràpid i amb presses" perquè podria comportar "fer dos passes enrere" i encara comportaria més perjudicis.

Per altra banda, el fet de poder obrir més tard que altres punts de l'estat espanyol permetrà als empresaris gironins "aprendre de les experiències prèvies". També donarà més marge als establiments per estudiar la normativa que aprovi el govern espanyol i decidir com s'implanta en cada cas.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS