En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per aquelles regions que entren dilluns a la fase 1 el Botlletí Oficial de l'Estat ja especifica el que es permet fer i com es podran obrir els establiments i equipaments.

A Catalunya només entren per ara a la fase 1 el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

Es permet que els hotels i allotjaments turístics obrin totes les habitacions, sense límit d'aforament. A més, se'ls permetrà oferir el servei de bar i restaurant, però només en podran fer ús els clients. El que no es podrà utilitzar són els espais comuns, com ara la piscina, l'spa, el gimnàs o la discoteca.

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb un 50% de la seva capacitat i, a cada taula, hi podran seure, com a màxim, deu persones. no es podran utilitzar productes d'autoservei com ara les setrilleres, i desaconsella l'ús de cartes, que s'hauran de substituir per cartells o pissarres. Els locals podran tenir els lavabos oberts, però només hi podrà accedir una persona cada vegada i, com a mínim, s'hauran de desinfectar sis cops al dia.

Pel que fa als establiments comercials, reobren de manera generalitzada, sempre que no superin els 400 metres quadrats. En aquests casos, no es podrà superar el 30% de l'aforament i s'haurà de mantenir una distància mínima de dos metres entre les persones. Si el local és massa petit i no es pot respectar aquesta distància, només hi podrà entrar una persona cada cop.

Els gimnasos públics i privats podran obrir amb cita prèvia en aquells territoris que dilluns ja entren en la fase 1 de la desescalada. Les classes seran individuals, sense contacte físic i, com a mínim, s'haurà de deixar dos metres de distància entre entrenador i usuari. A més, els centres hauran d'evitar l'acumulació de persones tant als accessos com a les sortides i, en el cas que hi hagi més d'un entrenador, no es podrà superar l'aforament màxim del 30%. L'accés a la zona de dutxes i vestuaris quedarà totalment prohibit. Els llocs de culte podran obrir en aquelles regions sanitàries en fase 1 amb un aforament que no superi el terç.

Segons estableix l'ordre publicada aquest dissabte pel Ministeri de Sanitat, els llocs de culte podran obrir amb un aforament que no superi el terç amb caràcter general i es recomana l'ús de la mascareta i abans de cada celebració s'hauran de desinfectar els espais. Durant la cerimònia, també es reiterarà la desinfecció dels objectes que es toquin amb major freqüència. No es permetrà l'ús d'aigua beneïda i les ablucions rituals s'hauran de fer a casa.

Pel que fa a les vetlles, se'n podran fer amb un màxim de quinze persones en espais a l'aire lliure, i deu en espais tancats. La participació en la comitiva per a un enterrament o una cremació es limita a quinze persones.

La fase 1 permet també l'obertura de museus sense superar el terç del seu aforament, i de biblioteques, però en aquest cas només les sales de lectura i per al servei de préstec i devolució.

A més, aquesta nova fase també permet que les sales i els teatres puguin obrir sense serveis complementaris. Així, per exemple, el servei de cafeteria o el guarda-robes continuarà tancat. Els actes i espectacles s’hauran de fer amb un terç de l'aforament i amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts. Sempre, però, amb el públic assegut. Els locals s'hauran de desinfectar abans i després de cada representació. Pel que fa als artistes, hauran de mantenir la distància de seguretat durant les representacions i, en cas que no sigui possible, s'hauran de prendre mesures de seguretat expressament dissenyades per a cada cas.

Pel que fa a la roba, els artistes no la podran compartir en cap moment si no s'ha desinfectat prèviament. Per accedir a un acte o espectacle, s'haurà de marcar al terra el distanciament entre persones i, per entrar al recinte, s'haurà de fer de forma esglaonada i per franges horàries, el mateix criteri que haurà de seguir el públic per a la sortida quan acabi l'espectacle.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS