En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya diu que "el paper de les mascotes en la transmissió de la COVID-19 és negligible". "La via de transmissió predominant és d'humà a humà", destaquen.

Subratllen que "les fonts oficials parlen de més de tres milions i mig de persones contagiades i, que es conegui, a tot el món hi ha sis gats contagiats i dos gossos".

En aquest sentit han detallat que "la simptomatologia detectada en animals és lleu o moderada" i que "en tots els casos, els animals s'haurien infectat per contacte directe amb els seus propietaris o cuidadors, que tenien la covid-19.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya recorda que "al diferenciar entre contagiar-se i ser contagiós". "Els gats són susceptibles a la infecció pel nou coronavirus però no hi ha cap evidència que suggereixi que són contagiosos per als humans", conclouen els professionals a través d'un comunicat.

Per això, els veterinaris recomanen que "si una persona ha contret la malaltia de la COVID-19 o creu patir-la, extremi les precaucions de distanciament i d'higiene per protegir la seva mascota". Amb tot, afirmen que "en cap cas aquesta situació justifica un abandonament ni prendre accions que afectin o perjudiquin el benestar de les mascotes".

A través d'un comunicat, els professionals reiteren que es pot seguir "convivint i gaudint de les mascotes" som s'ha fet sempre, ja que "no hi ha cap evidència" de què puguin contagiar als humans. De fet, segons l'investigador d'IRTA-CReSA Joaquim Segalés, el felí no presentava cap lesió relacionada amb el nou coronavirus.

El comunicat difós aquest diumenge està firmat conjuntament amb el Departament de Salut, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, IRTA-CReSA, la Universitat Autònoma de Barcelona, els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS